Blogg: ”Vill du dejta min k*k”

Jag satt häromdagen och diskuterade nätdejting med några vänner. Vi var rörande överens om att det inte känns lika pinsamt längre att säga att man träffats på nätet. En annan sak som blev uppenbar för mig genom vår diskussion var att väldigt många män verkar ha totalt missuppfattat grejen med nätdejting. Eller så är det jag som blivit gammal. Hoppas dock på det förstnämnda.

I sällskapet var vi både killar och tjejer. Det som etsade sig fast allra mest var insikten om hur vi svenska män tydligen ”dejtar” på just nätet. Samtliga tjejer var överens. De presenterade fakta. Att svenska män nätdejtar genom att skicka bilder på sina eregerade kukar. Nakenbilder chockar väl knappast någon idag men det var på sättet det här görs som fick mig att bli helt paff.

Jag är inte Guds bästa barn (kommer återkomma till det) men jag blev ändå chockad över både omfattningen och tillvägagångssättet. Standard enligt mina tjejkompisar är att det dagligen händer att helt främmande män INLEDER konversationer på olika dejtingsajter och appar med att skicka kukbilder (!) INLEDER. Inte efter några dagar, veckor eller månader. DIREKT!

Enligt mina kvinnliga vänner är det inte ens ett ”hej” som föregår den här proceduren. Det är i 9 fall av 10 en eregerad penis rakt i ansiktet. Inte bokstavligt talat även om jag mer än gärna gör just den jämförelsen för att belysa hur sjukt det är. Men nej, könet som skickats kommer inte i ansiktet bokstavligt utan på skärmen men lik förbannat, rakt upp framför ögonen utan att kunna hinna försvara sig. Att de här männen inte ens har sagt ”hej” före spelar ingen som helst roll tydligen.

”Det här är min kuk…..och jag heter Daniel.” Det är modellen. Inte tvärtom även om även det hade känts som en helt makaber inledning på ett möte med en annan människa.

Det verkar vara så vanligt att fota sitt kön och skicka över det till främlingar att det i stort sett kan räknas som en hälsningsfras 2015. NÄR man skickar bilden på sitt kön verkar också kvitta enligt mina vänner. Frukost, lunch eller middag; det är oväsentligt. Det är penis-time, ALL the time!

En av tjejerna uttryckte det väldigt bra:

”Jag vill ju inte ha ett förhållande med en kuk….Jag vill ju inte leva med en kuk – med tillhörande person utan precis tvärtom. Jag vill träffa en person – med en kuk.”

Innan jag fortsätter och ni tror att jag sitter och kastar så mycket sten i glashus så att det inte finns en enda hel ruta kvar så ska jag villigt erkänna att jag har ett ANTAL mer eller mindre smickrande nakenbilder på mitt samvete genom åren. Vissa perioder när jag var som stökigast så hade jag till och med fått Charlie Sheen att verka normal. Men, och det är ett stort MEN här. Jag har alltid åtminstone försökt att göra ett gott intryck och prata ett tag före jag övervägt tanken på att börja byta nakenbilder.

Kalla mig gammalmodig men man BÖRJAR väl inte ett möte med att skicka en nakenbild?! Hur kan det sitta så många män ute i det här landet och känna att en bild på deras kuk är deras bästa chans till att få till en dejt?? Ni killar som läser det här och känner igen er. Alltså, hur tänker ni? Jag har så många frågor till er…

Går ni fram till tjejer ni blir nyfikna på när ni är på krogen på samma sätt?

Halar ut er eregerade kuk och säger ”Hej, Daniel”? För det är faktiskt exakt samma sak. Bortsett från att ni gömmer er bakom en dator eller smartphone på nätet.

Hur har man ens en konversation om man lyckats få någon på kroken att ses IRL om man börjat med att skicka sina kön till varann??

”Vad var det du hette nu igen?”

”Jenny.”

”Just det…Vill du ha något att dricka?”

”Ja gärna ett glas vitt tack….fin kukbild du skickade på dig”

”Åh tack…..Och din fitta du skickade bild på….riktigt härlig. Jo, ska jag beställa jordnötter också?”

Är jag extremt konservativ eller är personlighet helt ute numera? Att börja en konversation eller relation med att visa upp sitt kön…jag är ytterst tveksam på om det är rätt väg att gå.

Men sex säljer. Så arméer av kukar, bröst, läppar och rumpor omringar oss. Vad man sänder ut för signaler verkar helt missas.

Tjejer känns inte alls lika vulgära och fokuserade på sex, kön och yta som män i riktiga livet men på nätet verkar även kvinnors beteende förändras.

Om jag ska gå efter de presentationstexter och profilbilder jag sett på tjejers sidor så verkar det viktigaste inte vara en intressant profiltext utan MINST en rejält urringad bild på brösten, en med plutande mun och en bild på rumpan.

Seriöst. Vad är det som händer?? När blev nätet bara ett sexträsk?

Jag vet inte om det gäller för andra män eller handlar om att jag är en offentlig person men det har hänt ett antal gånger att jag öppnar ett mail och får se en välplacerad dildo rakt upp i mumindalen.

Min spontana reaktion är sällan. ”Åh hej! Så trevligt. Dig vill jag veta mer om. Har du lust att träffa mina föräldrar direkt? Du verkar vara en person av stil och klass med en uppenbar känsla för timing och integritet.”

Sex är ju fantastiskt men hur bra sex ni än har så handlar väl livet om att ha roligt tillsammans? Utmana varandras tankar, skratta, lyfta varann och skapa en historia ihop? Vägen dit om man börjat med att lyfta fram sitt KÖN, känns….lång.

Nu kanske ni sitter och säger. ”Men hallå idiot. De är ju inte ute efter att dejta! De är ute efter att ligga”

Å fan. Men gör det på några egna sidor som heter kuktillkaffet.se eller dildodejting.nu och låt oss seminormala få behålla nätdejtingen till vad den var tänkt för. Att lära känna någon. Inte lära känna någons kön.

 

Mårten Andersson

 

Mårten Andersson

X