Nu börjar jag blogga igen.

Hello 🙂

Det slår mig nästan varje gång jag sätter mig vid en dator och skriver….hur mycket jag tycker om att just skriva.

Det brukade faktiskt inte alls vara så när jag var yngre utan det är något som kommit de senaste åren. Jag tror faktiskt att det började genom manusarbetet till min första soloshow UNDER YTAN. Sedan dess skriver jag gärna.

Nu för tiden är mitt skrivande mycket friare. Det är som att alla regler från skolan på hur man SKULLE skriva är lagda åt sidan vid 41 års ålder och jag har hittat MITT språk, MITT sätt att skriva. Visserligen gillar jag att följa vårt språks fina regler också och till exempel låta skiljtetecknen skapa melodin i språket.

Men jag tycker lika mycket om att helt bryta mot alla regler. Som att börja en mening med ett ”Men” till exempel. Rebell! 😀

Nu är inte den här, stundande bloggen, främst till för några författar eller poet ambitioner utan mer för att jag har ett behov av att skriva, älskar att fota (och redigera bilder), tycka till om saker och en önskan om att försöka inspirera på olika sätt.

Det är några av anledningarna till att jag kommer att börja blogga. Det är också ett sätt för mig att komma närmare er som faktiskt gillar att följa mig. Bloggen kommer att vara mycket mer personlig än vad jag är på mina andra sociala medier.

Jag kommer att blanda högt och lågt, humor med allvar. Yta kommer att varvas med djup. Träning, mode, spirituella tankar och min vardag kan man nog säga. Ja, kort sagt – som alla andra bloggjävlar med andra ord haha 🙂

Here we GO!

…………………………….

Hösten är här på allvar och på något sätt så känns det väldigt skönt när den kommer vartenda år. Jag är faktiskt tacksam för att vi ändå har årstider i det här landet, även om sommaren gärna fick vara längre en en månad om året! 😀

Att jag gillar hösten handlar mycket om att sommaren känns som att den alltid har så många osynliga krav på att man ska vara ”där det händer” och att man förväntas göra massa kul av sin ledighet. Jag tappar oftast helt och håller rutinerna, tappar i träning och saknar många gånger en fast punkt i tillvaron bland alla resor och knäppa äventyr. Det är ju underbart på sitt sätt att vara ledig och fri men för mycket av det goda ni vet…Den berömda balansen i livet är så mycket viktigare än man tror.

För mig är rutiner verkligen A och O. Utan rutiner blir jag lätt svajig, orolig och får massa hjärnspöken så när hösten sveper in mår jag faktiskt bättre även om jag älskar solen mer än regn. Hösten innebär ju också att man får klä på sig mer ordentligt och det gillar man ju. Flip flops och shorts byts mot jeans och justa skor. Nedan jeans från Zara och skorna är min favoritmodell Chatsworth Dainite från grymma Loake.

FullSizeRender-1

Chatsworth Dainite från grymma Loake.

FullSizeRender-2

Jag kommer bland mycket annat att tipsa om kläder, skor och accessoarer som jag gillar i min blogg. Både andras stilar och saker jag själv köper. Nedan: dunväst från Massimo Dutti och grymt snygg datorväska från nyöppnade gentelemans-affären Butchershook.

FullSizeRender-3

Den här onsdagen spenderas med att, förutom att starta den här bloggen, i vanlig ordning med att sitta i mina hemkvarter på Södermalm i Stockholm och skriva på min kommande, nya soloföreställning HYBRIS. Det finns verkligen massor att ta in både vad det gäller skämt och mer filosofiskt tänkande kring ämnet. Jag kommer bland annat att intervjua en expert på ämnet hybris. Nej det är inte Zlatan 😀

Det ska bli riktigt kul att testa alla tankar på små klubbar runt om i landet under hösten och jobba fram det som blir den färdiga föreställningen HYBRIS. Kolla gärna kalender

PREMIÄR våren 2016!

FullSizeRender

Vi hörs snart igen. Ha en fin dag.

Mårten

Mårten Andersson

X