Det är första gången i mitt liv…

Jag har känt min mamma i drygt 41 år. Jag minns inte så mycket från de där första åren såklart. Hade fullt upp med att försöka gå rakt och inte dregla och kräkas. Men det blev bättre efter högstadiet ? 
Skämt å sido minns jag väldigt lite från mina första år men ett bestående minne är att jag ALDRIG sett min kära mamma utföra någon som helst träning. Inte en enda gång på 41 år har jag sett henne motionera. Hon spelar golf någon gång om året men det är ju ungefär lika ansträngande som att grilla. Så jag räknar inte golf som mer än en vanlig promenad. Om vi pratar RIKTIG träning som får dig att åtminstone svettas och som ger träningsverk dagen efter; ja då är det rött kort på min mamma och raka vägen ut i omklädningsrummet! 
Problemet med att inte träna regelbundet är många men att INTE TRÄNA ALLS – det är ju rentav livsfarligt. Förutom att man missar all positiv energi, eufori och njutning som kommer med träning. 
Men vad händer idag tror ni?? På vår semester här i Spanien så händer följande efter en dag på stranden? 68 år gammal har tanten bestämt sig. Från absolut ingenstans och med noll track record på all form av träning sedan typ 1950 så kläcker hon plötsligt ur sig ”Nej jag måste verkligen ta och träna idag”. Jag trodde jag hade hört fel. Eller SETT fel för jag hörde ju orden men de kom liksom ur helt fel persons mun. Men det var ingen synvilla. Det var min alldeles riktiga mamma som bestämt sig. Nu skulle det tränas. Det är första gången i mitt liv jag hör mamma säga något om träning – som inkluderar henne själv! 
Jag älskar hur hon uttryckte det också – ”Nej jag måste verkligen ta och träna idag”. IDAG? Som om hon hade glömt att träna nyligen. Inte att hon ”glömt” det i stort sett hela sitt liv ? 
Jag blev såklart väldigt glad och peppad eftersom träning gör så otroligt mycket positivt för oss människor, både fysiskt och psykiskt. Jag bara fortsatte le då mamma lite senare ropade till resten av familjen ”Nu går jag och Mårten på gymet”. Underbart! Plötsligt händer det! Träna är verkligen den absolut bästa medicinen och det är – bevisligen – aldrig för sent att bestämma sig och bryta en negativ trend. 
Heja mamma!! Nu håller vi i detta för en sundare och gladare framtid.

  

Men vad tror ni, ska jag kanske ta och sponsra mamma med ett bättre par gymskor? ?
  

Mårten 

Mårten Andersson

X