Jag brukade förakta ”såna” människor.

En gång i tiden – pinsamt nog inte allt för många år sedan – så brukade jag nästintill förakta människor som TRÄNADE på sin semester. Att det var andra människors semester, som JAG inte hade ett dugg med att göra, verkade jag helt missa. ”Hur kan man vara så upptagen av träning att man inte kan strunta i den ens på sin semester utomlands??” resonerade jag. 

Inte heller det faktum att just träning kanske var exakt vad de här människorna ville göra på SIN semester var något jag tog in i min föraktfulla hållning. Jag brukade hånfullt tänka ”Stackars människor som inte ens kan slappna av på sin semester” medan jag själv satt och jäste ännu en dag med en öl i handen och tydligen var någon slags självutnämnd expert på hur man ska ha semester – på rätt sätt (enligt Mårten Andersson då). Hyfsad hybris! ?

Som tur är blir ju de flesta av oss både vidare och ödmjukare med åren så nu är det kanske ombytta roller. För på den här semestern med familjen på Mallorca har jag tränat varje dag, som om det vore det mest naturliga i världen. Rätt för mig, kanske helt fel för någon annan. Sådan tur då att vi har fått varsina liv att göra det bästa av 🙂
  

Jag hade nog inte ens tänkt på mitt gamla fördomsfulla jags tankar om jag inte idag, under dagens andra (!) svettiga löprunda hade sprungit förbi en gubbe som satt och jäste med just en öl och en blick som sa ”Stackars människa som inte ens kan slappna av på sin semester”. 

Det fina är ju faktiskt att öl och träning går att kombinera. Helst inte samtidigt men om man håller i sin träning regelbundet, även på semester, så kan man med gott samvete unna sig något gott att äta och dricka också. Plus att man kommer att njuta så mycket mer av det om man också kontinuerligt tar hand om sin kropp. 

Hepp!

Mårten 

Grått men bra väder för löpning.
 

Å så en liten hamn jag sprang förbi på rundan.

 

Träningspass 2 för dagen. 
 

 

Efterrätt  🙂

 

Sprang också förbi ett par som valt den här…go-cart banan för sin picknick. Som ni förstått av texten försöker jag att inte lägga mig i ANDRAS val i livet numera så jag konstaterar enbart att det finns folk som inte primärt väljer en äng eller en strand för picknick utan hellre väljer en Go-Cart bana ??
  

Mårten Andersson

X