Nu är jag upprörd!!

Två av Sveriges absolut största program bland unga människor har precis startat i TV igen. Häromveckan var det Paradise Hotel och ikväll Big Brother. ÅTERIGEN kommer nya deltagare matas med sprit av produktionsbolagen och TV-kanalerna från att de anländer tills de ragglar hemåt igen. Tommare i själen. Spriten skapar skandaler som skapar rubriker som skapar tittarsiffror. Allt är logiskt men till vilket pris?

Är det inte på tiden att vi säger ifrån?? Det här är faktiskt inte okej! Vi kan inte bara stå och se på utan att ta en debatt. Görs inte det så är vi lika delaktiga som TV-cheferna till att unga gör precis som sina idoler från de här programmen – super sig dyngraka, knullar, bråkar och gör bort sig och sedan glorifieras och ses som coola. På riktigt! Kan Sverige vakna upp ur den här jävla glorifierande spritbubblan?!

Ge mig ett hus och massa festmänniskor och INGEN får dricka eller knarka på 100 dagar. DÅ pratar vi intressant TV och ett program som faktiskt kan inspirera unga och andra men där är vi tyvärr inte i Sverige 2014. Det ska supas. Ju mer, desto coolare är du.

Hoppas att ni stänger av TV:n, låter bli att titta och inte delar klipp där de här grundlurade unga människorna gör bort sig på fyllan.

Till alla er TV-människor jag känner. Tänk LITE längre än att ni vill tjäna miljoner på vad som helst och börja ta lite ansvar och gör något coolt istället!

Mårten Andersson
SOBER

Mårten Andersson

X