Ofrivillig sightseeing.

Idag åker min familj hemåt medan jag ska ha en kväll till på egen hand i Palma då jag inte flyger samtidigt. Fick tips av min vän om att ta tåget till Palma från Manacor och tyckte det lät trevligt. Njuta av landsbygden och vara framme på en timme. Blev det så? Inte riktigt. Det var väl inget fel på själva tåget. Tvärtom, nytt fräscht och AC. Utsikten från tåget gav härliga barndomsminnen då mycket kändes som hämtat ur boken Don Qijote. 
  

Problemet var bara att ingen sa att man var tvungen att byta tåg för att komma till Palma. På både biljetten och perrongen stod det enbart Palma. Inga högtalarutrop om byte – nada. Så efter en timme (då jag fotade och skrev) så tittar jag upp från datorn och fattar INGENTING. Manacor stod det på stationen. Efter att ha försökt förstå vad som hänt och pratar med en sur konduktör så fick jag reda på att jag skulle bytt. Kollade därefter extremt noga efter rätt station för bytet. Samma procedur. Varken någon högtalare eller den sure konduktören gjorde något väsen av sig så hade inte tjejen jag satt bredvid hört mig prata med konduktören om Palma, och sagt till så hade jag varit i Manacor igen ? 

Det är inte svårt att ogilla svenska SJ med alla förseningar och lama förklaringar/kompensationer men de ska ha credd för att de ändå har trevlig personal och tydlig information. En sån här sak hade aldrig hänt i Sverige. Men jag ska inte klaga på spanjorernas svar på SJ. Jag kände mig sjukt tacksam över att de åtminstone inte tillåter rökning på tågen längre. Annars tillåts ju rökning överallt här känns det som – restauranger, barer, kyrkor, BB och så vidare. 

  

Nä, nu ska jag iväg på after work och middag i Palma med min holländske vän Jereon som jag lärde känna i Thailand för fyra år sedan och som bor här nu. 

Just det. Om ni bor i Stockholm och känner för att skratta imorgon så uppträder jag på klubben LOL, Clarion Hotel i Stockholm. 
   
   

 

   

  
Trevlig helg!

Mårten 

Mårten Andersson

X