Publiken och Mårten intervjuar Mårten om Hybris
Jag har fått lite frågor om HYBRIS de senaste veckorna på Facebook och Instagram och istället för att svara på massa olika håll och kanter så tänkte jag istället svara här med en liten intervju av era samlade frågor + några egna frågor till mig själv – jag har ju ändå hybris 😀

Har du fått hybris på riktigt??
Om man nu tror att jag på allvar går omkring på stan i en t-shirt med mitt eget ansikte, onanerar till bilder på mig själv och skriver saker på affischen som ”WOW vilken kille….vilket manus….enastående” och posar som jag gör, på allvar – så tror man helt rätt haha 🙂  Eller inte. Men om man inte överdriver blir det sällan bra humor.

 
Handlar showen bara om dig?
Nej du kommer känna igen dig smärtsamt mycket haha men jag tycker det blir roligare att jag bjussar och överdriver MIN hybris än att jag ska försöka vara Dalai Lama (vilket jag får för mig allt för ofta att jag är) och komma med massa pekpinnar om ANDRAS hybris.
 
Är Hybris en uppföljning av Under Ytan?
Nej. Hybris har också inslag av mina tankar kring livet med kärlek, bekräftelsesökande och att våga sig ur sin comfort zone MEN det är en stor skillnad. När jag skrev Under Ytan mådde jag inte bra. Idag mår jag toppen och det märks tydligt i Hybris som är en lättsammare och gladare show.
 
Vad betyder egentligen hybris?
Jag googlade det och då fick jag upp en bild på mig själv. Tills jag insåg att det var min skärmsläckare 🙂
Hybris betyder storhetsvansinne och högmod. Mer modernt tycker jag man kan tolka det som när man tycker man själv är viktigare än alla andra. Man pratar i högtalartelefon på offentliga platser, är expert åt ANDRAS barn, pratar mer än man lyssnar eller tar trettio selfies, tittar på dem och tänker ”nej så här ser jag inte ut” och tar 30 nya selfies och sedan postar de på nätet för att sedan logga in flera gånger om dagen och räkna hur många likes man fått Du känner igen dig va? Sa ju det 😉
 
Stämmer det att du sover på en spegel?
Nej det är bara ett av skämten i föreställningen.
 
Varför ska man se föreställningen?
För att jag för första gången i mitt liv satsar 100% på att bara vara komiker och inte entreprenör så jag är i toppform och gladare än någonsin och när jag är glad och mår bra brukar det kunna bli väldigt kul kvällar! Om inte det räcker som argument så är det fler imitationer än någonsin i Hybris
 
Ska det bli kul att åka på turné?
Superkul! Jag har ju slitit med det här manuset i elva månader och det är nu det ”blir levande” när det görs inför och tillsammans med en publik. Dock är jag lite nervös. Jag tror, fördomsfullt, att Jante är starkare i mindre städer än storstäderna och att komma som Stockholmare med en show som handlar om att älska sig själv för mycket kan vara en lika dålig idé som att öppna typ ett bibliotek på Paradise Hotel!
                                                                                                                                                                                                                                                                      Hur vet man om man har hybris?
Det vet man sällan för man saknar nämligen självinsikt så det är ytterligare en anledning till att komma Du kanske kommer inse att du är en av de osköna människor som blivit smittade och att du behöver hjälp. Som av en händelse har jag forskat länge kring ämnet och presenterat lösningen och ”botemedlet” under föreställningen 😉
 
Var kan man se dig i vår?
Karlstad, Örebro, Gävle, Östersund, Örnsköldsvik, Eskilstuna, Kalmar, Malmö, Jönköping, Nyköping, Göteborg, Hudiksvall, Sundsvall, Luleå, Umeå, Uppsala och Stockholm.
Mer info och biljettlänkar till samtliga städer HÄR.
 
Välkomna!
Mårten Andersson
Humorfestivalen1000x1000, Recensioner
Mårten Andersson

X