Mårten Andersson är 44 år gammal och är född i Stockholm. Han är främst komiker men också programledare och entreprenör. Mårten har arbetat halva sitt liv inom svensk media och underhållning. Under 90-talet jobbade han som programledare på ZTV under de berömda ZTV åren som fostrade stjärnor som Henrik Schyffert, Kristian Luuk, Erik Haag och många andra. Parallellt med TV-jobbet arbetade han som reporter på Radiosporten. Vid 25 års ålder slog han igenom som komiker i kultförklarade och grammis-nominerade P3 programmet ”Pippirull” där han gjorde imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt.

``Han får publiken att vrida sig av skratt... snart kan vi inte andas... Det gör bokstavligen ont.``
Eskilstuna-Kuriren

Mårten debuterade som ståuppkomiker år 2000 och är idag en av landets absolut populäraste och mest efterfrågade ståuppkomiker. Tidigt i humorkarriären blev han utsedd till ”Årets rookie” på Svenska standupgalan och några år senare var det dags igen, då utsedd till ”Årets komiker” av tidningen Cafés läsare.

2004 grundade han standupklubben RAW och tog klubben på en resa från en gratisklubb i en trång källare i Gamla stan till fullsatta shower i Globen och på Friends Arena med Jerry Seinfeld och Eddie Izzard.

``Publiken viker sig av skratt.``
Östersunds-Posten

Mårten har också synts i nästan varenda svensk TV-kanal som antingen komiker, programledare eller gäst. Vid sidan av sitt liv som komiker, programledare och entreprenör har han de senaste femton åren intresserat sig för personlig utveckling och jobbar dagligen med att försöka inspirera både sig själv och sin omvärld.

Under 2015 gjorde Mårten 40 shower med sin första soloföreställning UNDER YTAN som hyllades av både kritiker och publik och köptes in av TV4. Mårten själv kallade showen för ”spritual comedy” – en föreställning där man både skrattar massor men också blir inspirerad och berörd.

Under 2016 är Mårten aktuell som både programledare för ”Gumball 3000” i TV6 tillsammans med Dolph Lundgren och på Sverigeturné med nya soloföreställningen HYBRIS.

``Anderssons extremläspande Jamie Oliver går helt klart till imitatörhistorien. Lika magiskt är hans medley där Carl Bildt, Arne Weise och Dr. Alban läser ur Zlatans självbiografi.”
Arbetarbladet
HÖGUPPLÖSTA PRESSBILDER (Fotograf: Ulrika Campbell)

 

Fotograf: Robert Eldrim

 

Fotograf: TV6                     Fotograf: Robert Eldrim

Marten_A_2015_064_highres   Marten_A_2015_034_highres  Marten_A_2015_108_highres

Fotograf: Robert Eldrim

mårten linköping

Fotograf: Jeppe Gustafsson

marten-andersson-bingo-rimer1  marten-andersson-bingo-rimer2

Fotograf: Bingo Rimér

1

Fotograf: Emma Persson

MartenAndersson_pressbild_2786_8bit_3  MartenAndersson_pressbild__bv_2775_8bit_3

Fotograf: Niclas Brunzell

X